For andet år i træk offentliggør vi en bæredygtighedsrapport for hele BIRN Group. Bæredygtighedsrapporten for 2023 er opbygget efter områderne Environment (E), Social (S) og Governance (G) for på den måde at give det bedste helhedsbillede af, hvor vi står som koncern i forhold til både klima- og miljømæssige, sociale samt ledelsesmæssige indsatser, som alle skal understøtte de kommende EU-krav om bæredygtighedsrapportering.

Stigende krav og forventninger til bæredygtighed
BIRN Group bliver omfattet af EU-kravene til bæredygtighedsrapportering fra 2026, men vi mærker allerede nu i høj grad stigende krav og forventninger til bæredygtighed fra vores kunder. Derfor har vi også brugt en del af 2023 på blandt andet dataopsamling og at udarbejde EPD’er på de støbejernsemner, som indgår i kundernes færdige produkter.

- Data har været det helt store omdrejningspunkt for arbejdet med rapporten for 2023. Det skal gøre os i stand til at træffe de bedste og mest effektfulde beslutninger, når det kommer til bæredygtighed. Vi er hele tiden på udkig efter muligheder for at optimere måden, vi bruger energi på i vores selskaber, og med udgangspunkt i data kan vi eksempelvis beregne, hvordan vi kan reducere smelteovnenes energiforbrug ved at opretholde en stabil ovntemperatur. Vi kan samtidig optimere energiforbruget ved at bruge AI til præcis dosering på vores støbelinjer, siger Claus Beier, Group CEO for BIRN Group, og fortsætter:

- Vi har dog også en stor opgave i at kommunikere vores indsatser i forhold til bæredygtighed, både over for kunder, leverandører og det omkringliggende samfund. Der kan være stor forskel på, hvordan arbejdet med bæredygtighed opfattes i forskellige virksomheder og brancher, men der er ingen tvivl om, at det kun bliver vigtigere og vigtigere i de kommende år. Vi er derfor også virkelig glade for og stolte over, at vi allerede er så godt på vej, siger Claus Beier.

Trivsel og arbejdsglæde er højt prioriteret
BIRN Group er intet uden sine medarbejdere, og glade og tilfredse medarbejdere er afgørende for, at vi kan drive en bæredygtig forretning. Vi fastholder og udvikler derfor vores store fokus på trivsel og arbejdsglæde for alle medarbejdere i BIRN Group.

- Vi har besluttet at foretage medarbejdertilfredshedsundersøgelser i alle vores selskaber hvert år. Undersøgelsen tager temperaturen på, hvordan vores medarbejdere har det, når de går på arbejde hos os. Den giver os samtidig et overblik over, om der er særlige områder, vi skal sætte ekstra fokus på. Vi arbejder desuden aktivt med udviklingen af ledelse i hele organisationen, så vi kan fortsætte med at drive en ansvarlig koncern, fortæller Claus Beier.

Læs BIRN Groups bæredygtighedsrapport 2023
Du kan læse mere om vores arbejde med bæredygtighed inden for klima, socialt ansvar og virksomhedsledelse i bæredygtighedsrapporten for 2023:

 For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Seneste nyheder

Fortsat høj medarbejdertrivsel i BIRN Group
Fortsat høj medarbejdertrivsel i BIRN Group
21 maj, 2024

BIRN Group har netop afsluttet sin årlige medarbejdertilfredshedsundersøgelse, der vidner om fortsat høj trivsel i jerns...

Industriteknikerlærling på udstationering
Industriteknikerlærling på udstationering
15 maj, 2024

Jernstøberiet BIRN i Holstebro har for første gang haft en industriteknikerlærling på udveksling hos en virksomhed i udl...

BIRN Group udgiver bæredygtigheds-rapport for 2023
BIRN Group udgiver bæredygtigheds-rapport for 2023
6 maj, 2024

For andet år i træk offentliggør vi en bæredygtighedsrapport for hele BIRN Group. Bæredygtighedsrapporten for 2023 er op...