Ikke bare én, men hele to medarbejdere hos jernstøberiet BIRN i Holstebro har netop rundet hvert sit 50-års jubilæum hos virksomheden. Kurt Reinholt og Jørn Søe Kristensen startede begge hos BIRN, mens de stadig var teenagere, og siden 1973 har de arbejdet i virksomheden, blandt andet fordi man passer godt på medarbejderne hos det vestjyske jernstøberi.

Da Kurt Reinholt som blot 19-årig fik job hos BIRN i Holstebro, troede han ikke, at det skulle blive hans arbejdsplads i de kommende 50 år. Der var hårdt, fysisk arbejde på jernstøberiet, men stemningen var god, og man behandlede medarbejderne og hinanden ordentligt. Det var også de primære årsager til, at Kurt Reinholt fortsatte hos jernstøberiet, hvor han i dag står for produktionsplanlægningen og kender alle produkter, varenumre og støbejernsemner ud og ind.

- Jeg startede som ufaglært i produktionen, og det har været en stor styrke for mig i de efterfølgende funktioner, jeg har haft hos BIRN. Det har givet mig en stor forståelse for, hvordan man planlægger produktionen mest optimalt, fordi jeg kender rutinen og arbejdsgangene og hele tiden har kunnet bygge oven på den erfaring og viden, jeg løbende har fået igennem min tid i virksomheden, siger Kurt Reinholt og fortsætter:

- Noget af det, der har betydet mest for, at jeg er blevet hængende i 50 år, er det, jeg vil kalde BIRN-ånden. Det betyder blandt andet, at der bliver taget hånd om medarbejderne, at man bliver værdsat for ens arbejde, og at jobbet bliver tilpasset den enkelte medarbejder.

Kurt og billedeKurt Reinholt

Jørn Søe Kristensen, der startede hos jernstøberiet som blot 17-årig i 1973, arbejder i dag som renser, hvor han blandt andet bearbejder støbejernsemner i støberiet, inden de sendes til videre bearbejdning og eventuel overfladebehandling. Han ser også tilbage på sine 50 år hos BIRN med en vis stolthed og med et godt indblik i, hvordan virksomheden har forandret sig igennem tiden.

- Jeg kunne godt lide, at der var afveksling i opgaverne. Samtidig har det fysiske arbejde ændret sig meget i løbet af årene. I dag har vi mange flere maskiner og hjælpeværktøjer til rådighed, som er en stor aflastning for os som medarbejdere. Det er godt, at man løbende sørger for at tage ny teknologi til sig, for det er nødvendigt at sikre sikkerheden for medarbejderne og følge med udviklingen for ikke at gå i stå som virksomhed, siger Jørn Søe Kristensen og fortsætter:

- BIRN er et stabilt sted at være, hvis bare man passer sit arbejde. For mig er det vigtigt med et godt og sikkert job, hvor forholdene er i orden, og hvis jeg havde været utilfreds i løbet af årene, havde jeg nok fundet noget andet.

JørnJørn Søe Kristensen


BIRN i Holstebro er en virksomhed, hvor en stor del af medarbejderne har været ansat i adskillige år, og det er et massivt fokusområde - både at tiltrække og fastholde dygtige og dedikerede medarbejdere. I forbindelse med den nylige kåring som Årets Virksomhed af ErhvervsForum Holstebro sendte Group CEO Claus Beier derfor også roserne videre til medarbejderne, da prisen ifølge ham i høj grad er deres fortjeneste.

- Medarbejderne er vores største aktiv, og der er kamp om dem i branchen. Derfor gør vi meget ud af at investere i vores medarbejdere, blandt andet i form af grundig oplæring, forskellige kurser og løbende opkvalificering, så vi både kan tilbyde gode arbejdsvilkår og fastholde lokal produktion i en international koncern. Jeg er derfor også virkelig stolt af at kunne fejre hele to 50-års jubilarer blandt vores medarbejdere, siger han.

Både Kurt Reinholt og Jørn Søe Kristensen er i forbindelse med jubilæerne indstillet til Den Kongelige Belønningsmedalje, som kan tildeles efter 50 års fortjenstfuld ansættelse i samme private virksomhed.For yderligere oplysninger kontakt venligst:

 

Andre spændende nyheder

BIRN tester el-regulering i bæredygtigt pilotprojekt
BIRN tester el-regulering i bæredygtigt pilotprojekt
19 marts, 2024

Jernstøberiet BIRN indleder nu et samarbejde med IBM og Energi Danmark om regulering af jernstøberiets elforbrug. Samarb...

Ny AI-teknologi nedbringer energiforbruget på jernstøberi
Ny AI-teknologi nedbringer energiforbruget på jernstøberi
23 februar, 2024

Jernstøberiet BIRN har netop afsluttet et innovationsprojekt med AI-baseret teknologi i samarbejde med virksomheden pour...