Vi har netop udgivet vores allerførste bæredygtighedsrapport, der omfatter alle koncernens selskaber. Rapporten er et indledende skridt mod en mere bæredygtig forretningsmodel for hele BIRN Group. 

Ifølge rapporten er vi hos BIRN Group kommet godt fra land med det strategiske fokus på bæredygtighed, som vi lancerede tidligere i år. Eksempelvis formåede flere af vores selskaber sidste år på trods af en øget produktion af støbejern at reducere energiforbruget – blandt andet brugen af naturgas og elforbrug – mens flere selskaber også er begyndt at overgå til vedvarende energi,

- Som en af de første støberikoncerner i verden fastslår vi endnu engang vores ledende position ved at gøre bæredygtighed til et strategisk område. Det vidner om de store ambitioner, vi har i koncernen, og det skal samtidig hjælpe os med at imødekomme de stigende krav, vi som leverandør møder fra vores kunder inden for netop bæredygtighed og socialt ansvar, siger vores koncerndirektør, Claus Beier. 

Kundernes behov i fokus
Hos BIRN Group tager vi udgangspunkt i vores kunders behov. Og da der fra 2024 træder ny EU-lovgivning i kraft, der stiller større krav til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering, ønsker vi at hjælpe vores kunder med at efterleve den nye lovgivning.  

- Med de nye EU-krav bliver bæredygtighed et konkurrenceparameter, og det er et område, hvor vi ser en mulighed for at differentiere os i markedet, fx ved at kunne tilbyde produktspecifikke EPD’er (Environmental Product Declarations) til vores kunder, hvilket vi forventer at kunne tilbyde allerede i løbet af i år. Herudover er vores selskaber også blandt de foretrukne udviklingspartnere, så vores fokus på bæredygtighed vil også styrke os markant rent rådgivningsmæssigt, lyder det fra Claus Beier. 

Cirkulær tankegang
Hos BIRN Group er man allerede i dag langt fremme indenfor særligt cirkulær økonomi, og blandt andet består en god del af koncernens støbejern i dag af genanvendte materialer: 

- Den cirkulære tankegang er dybt forankret i alt, hvad vi gør. Eksempelvis består 93 procent af det materiale, der bruges til at producere støbejern i Holstebro, af genanvendt materiale. Så man kan roligt sige, at genanvendelse og ressourceoptimering er en del af vores DNA, lyder det afslutningsvist fra Claus Beier. 

Også på det sociale område tager BIRN Group et ansvar. Det blev for nyligt slået fast i vores medarbejdertilfredshedsundersøgelse, og det vidner bæredygtighedsrapporten også om. I rapporten findes der således flere gode eksempler på, hvordan vores selskaber tager ansvar for deres medarbejdere og bidrager til den sociale udvikling af de lokalområder, som de er en del af. 

Læs vores bæredygtighedsrapport
Vil du læse mere om vores arbejde med bæredygtighed, cirkulær økonomi og socialt ansvar? 
Så læs mere i afsnittet om bæredygtighed her.

 


For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Koncerndirektør Claus Beier, BIRN A/S, mobil 2923 1227 og e-mail: cbe@birn.dk
  • Presseservice: Anders Bo Andersen, mobil 2869 8307 og e-mail: anders@publicity.dk

 

Andre spændende nyheder

Årsregnskab 2023: Tilfredsstillende resultat for støberikoncern
Årsregnskab 2023: Tilfredsstillende resultat for støberikoncern
18 juni, 2024

BIRN Group, der er en af Nordeuropas største støberikoncerner, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, hvor forv...

Fortsat høj medarbejdertrivsel i BIRN Group
Fortsat høj medarbejdertrivsel i BIRN Group
21 maj, 2024

BIRN Group har netop afsluttet sin årlige medarbejdertilfredshedsundersøgelse, der vidner om fortsat høj trivsel i jerns...

Industriteknikerlærling på udstationering
Industriteknikerlærling på udstationering
15 maj, 2024

Jernstøberiet BIRN i Holstebro har for første gang haft en industriteknikerlærling på udveksling hos en virksomhed i udl...