I mere end et kvart århundrede har producenten af fitnessudstyr BODY BIKE og BIRN haft et tæt partnerskab, der ikke blot er forankret i forretning, men også i en fælles ambition for bæredygtighed og innovation.

Siden BODY BIKEs begyndelse har BIRN været med på siden som den foretrukne udviklingspartner af støbejernsløsninger. I 27 år har BIRN leveret svinghjul, remhjul og pedalarme til alle BODY BIKEs spinningcykler og har dermed været afgørende i cyklernes udvikling gennem ekspertise og innovative løsninger. Ifølge CEO for BODY BIKE, Uffe A. Olesen, så er samarbejdet med BIRN kendetegnet af en høj grad af tillid og kontinuerlig udvikling:

- Vi nærer stor tillid til hinanden, og BIRN har gennem årene været med til at forme vores produkter med særligt fokus på innovation og optimering med henblik på at skabe den perfekte spinningcykel, lyder det fra Uffe A. Olesen, som også fortæller, at de to virksomheders ambitioner indenfor særlig bæredygtighed passer godt sammen.

 

Bæredygtighed er et grundkrav

BODY BIKE har i flere år arbejdet med bæredygtighed og har forpligtet sig til at producere fitnessudstyr med et mindre klimaaftryk. Det gælder eksempelvis spinningcyklen BODY BIKE Smart+ Forest Green, der består af 25 procent genanvendt ABS-plastik, samt BODY BIKE Smart+ Ocean IX-modellen fremstillet af plastik fra genanvendt fiskenet.

SMART PHANTOM BLACK-1Det er afgørende for BODY BIKE, at deres samarbejdspartnere deler de samme ambitioner indenfor bæredygtighed, og her har BIRN vist sig som det perfekte match. Cirkulære processer er dybt forankret i BIRNs produktion. 93 procent af det materiale, BIRN bruger til at producere støbejernsemner, består af genanvendt materiale, så som blandt andet skrot, omgangsjern, spåner fra egen produktion samt dæktrådsbriketter, der er fremstillet af ståltråd fra brugte bildæk.

- Alle støbejernsdele i hver eneste BODY BIKE – på tværs af alle vores modeller – består af emner produceret af BIRN. Det svarer til 35 kilo støbejern per cykel, lyder det fra Uffe A. Olesen og fortsætter:

- Og netop genanvendelse og cirkularitet er en vigtig del af vores egen produktion og et tungtvejende salgsargument overfor vores kunder. På den måde er det i samarbejdet med BIRN lykkes at kombinere forretningsmæssig succes med vores fælles, bæredygtige ambitioner.

 

ULDALL speeder processen op med Fast Lane Prototyping

BODY BIKE er en pioner inden for udvikling af fitnessudstyr, og med deres seneste skud på stammen, BODY BIKE SMART+ Phantom, sætter BODY BIKE igen nye standarder for spinningcykler. BIRN har udviklet og leveret nye svinghjul og remhjul skræddersyet til den nye Phantom-model, men datterselskabet ULDALL i Vejen har også haft en finger med i spillet.

1712822491224Den nye cykel blev præsenteret på FIBO-messen i Stuttgart den 11. april 2024. For at kunne nå i mål i tid til lanceringen, blev prototyperne til de nyudviklede svinghjul og remhjul produceret hos BIRNs datterselskab, ULDALL. ULDALL er eksperter i at udvikle komplekse støbejernsemner i mindre serier. Deres specialiserede og fleksible støbeproduktion gør dem i stand til at tilbyde ’Fast Lane Prototyping’, hvor de inden for 2-4 uger leverer færdigstøbte prototyper inklusiv gennemgående kvalitetskontrol i deres eget laboratorium. ULDALL kunne således hurtigt producere færdigstøbte, og kvalitetssikrede prototyper af svinghjul og remhjul til BODY BIKE, der efterfølgende er sat i serieproduktion hos BIRN.

- BIRN er moderselskabet i BIRN Group, som består af i alt seks selskaber, der hver især er dybt specialiserede på sit felt inden for støbejernsløsninger. Samarbejdet med BODY BIKE er et rigtig godt eksempel på, at vi kan udnytte de synergier, der er i BIRN Group, med henblik på at skabe endnu mere værdi for vores kunder, forklarer Key Account Manager hos BIRN, Jens Ravn.

 

Kompromisløs kvalitet

BODY BIKE stiller ikke kun krav om bæredygtighed til sine leverandører. Kvaliteten skal nemlig også være i højsædet.

I samarbejdet med BODY BIKE har BIRN bl.a. haft fokus på at udvikle støbejernsemner med lang holdbarhed og reduceret vægt.

- Udover kompetent faglig rådgivning og sparring, så har BIRN fra starten leveret kvalitetsprodukter, som passer perfekt ind i vores ambition om at producere spinningcykler af højeste kvalitet, forklarer Uffe A. Olesen.

Også hos BIRN er man meget tilfredse med det mangeårige partnerskab med BODY BIKE og glæder sig til at følge lanceringen af BODY BIKE SMART+ Phantom-spinningcyklen.


 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Seneste nyheder

Fortsat høj medarbejdertrivsel i BIRN Group
Fortsat høj medarbejdertrivsel i BIRN Group
21 maj, 2024

BIRN Group har netop afsluttet sin årlige medarbejdertilfredshedsundersøgelse, der vidner om fortsat høj trivsel i jerns...

Industriteknikerlærling på udstationering
Industriteknikerlærling på udstationering
15 maj, 2024

Jernstøberiet BIRN i Holstebro har for første gang haft en industriteknikerlærling på udveksling hos en virksomhed i udl...

BIRN Group udgiver bæredygtigheds-rapport for 2023
BIRN Group udgiver bæredygtigheds-rapport for 2023
6 maj, 2024

For andet år i træk offentliggør vi en bæredygtighedsrapport for hele BIRN Group. Bæredygtighedsrapporten for 2023 er op...