Jernstøberiet BIRN ønsker i 2024 at reducere sit naturgasforbrug med omkring 25 procent. Årsagen er recirkulationen fra to nye genvindingsanlæg, der benytter den overskydende varme fra dele af BIRNs produktion til at opvarme resten af virksomheden.

Selvom det nye år blev skudt ind med snevejr og frostgrader, så behøver medarbejderne hos jernstøberiet BIRN i Holstebro ikke at finde det varme undertøj frem endnu. Hos BIRN har man nemlig investeret i to nye varmegenvindingsanlæg, der holder på varmen i dele af jernstøberiets produktionslokaler.

De to nye varmegenvindingsanlæg tager den overskydende varme fra BIRNs rensekammer og genvinder det tilbage ind på fabrikken. De to anlæg dækker helt konkret 10.000 kvadratmeter produktionslokaler, og så forventes de at reducere jernstøberiets naturgasforbrug med op til 25 procent i 2024, fortæller energiansvarlig hos BIRN Group, Emil Brodersen:

- Vi er løbende på udkig efter måder, hvor vi kan effektivisere vores energiprocesser og optimere ressourceforbruget, og her har varmegenvinding vist sig at have et enormt potentiale for vores virksomhed. De to anlæg har været i drift i godt to måneder og har i den periode allerede sparet os omkring 55.000 kubikmeter naturgas, så det er en særdeles interessant case for os – både set med bæredygtige og økonomiske briller, siger han.

BIRN forventer at investere i et tredje varmegenvindingsanlæg til foråret, der skal kobles op på støberiets ovnfilter samt et fjerde genvindingsanlæg i sommeren 2024. Gennem løbende investeringer i blandt andet genvindingsanlæg håber man hos BIRN på, at man på sigt helt kan udfase brugen af naturgas.

_24A4072 web

Overflødiggør skorstene

De nye varmegenvindingsanlæg smitter ikke kun positivt af på BIRNs naturgasforbrug. Det har også positiv betydning for omgivelserne omkring BIRNs fabrik i Holstebro. Kombineret med modernisering af produktionsanlæg kunne man allerede i sommers nedlægge to skorstene, og hos BIRN regner man med at kunne nedlægge flere skorstene på sigt, ved øget investering i genvinding.

- Vi arbejder løbende på at forbedre omgivelserne omkring vores fabrik, hvor det er muligt. Så da de to skorstene fra vores gamle oliecentral og maleranlæg blev overflødige, blev det besluttet, at de skulle fjernes, lyder det slutteligt fra Emil BrodersenFor yderligere oplysninger kontakt venligst:

 

Seneste nyheder

En kombination af forretningsmæssig succes og bæredygtige ambitioner
En kombination af forretningsmæssig succes og bæredygtige ambitioner
12 april, 2024

I mere end et kvart århundrede har producenten af fitnessudstyr BODY BIKE og BIRN haft et tæt partnerskab, der ikke blot...

BIRN tester el-regulering i bæredygtigt pilotprojekt
BIRN tester el-regulering i bæredygtigt pilotprojekt
19 marts, 2024

Jernstøberiet BIRN indleder nu et samarbejde med IBM og Energi Danmark om regulering af jernstøberiets elforbrug. Samarb...

Ny AI-teknologi nedbringer energiforbruget på jernstøberi
Ny AI-teknologi nedbringer energiforbruget på jernstøberi
23 februar, 2024

Jernstøberiet BIRN har netop afsluttet et innovationsprojekt med AI-baseret teknologi i samarbejde med virksomheden pour...